C vitamīns visbiežāk asociējas ar imunitāti stiprinošām preparātiem, ko lietojam cīņā pret saaukstēšanos. Taču šis vitamīns piedalās arī citos organisma procesos. C vitamīns (zināms arī kā askorbīnskābe) organismā darbojas kā antioksidants un aizsargā ķermeņa šūnas no brīvo radikāļu bojājumiem. Tas ir nozīmīgs arī proteīna kolagēna ražošanā, kas palīdz dziedēt brūces un rūpējas par ādas skaistumu.
C vitamīns daudziem asociējas citroniem, taču tas nav vienīgais vitamīna avots. Šis vitamīns atrodams lielākajā daļā augļu un dārzeņu:
Dabiski nodrošināt organismu ar C vitamīnu nav tik vienkārši. Galu galā ir grūti apēst daudz citronu! Turklāt liels daudzums citrusaugļu var kairināt kuņģi. Turklāt, termiski apstrādāti (cepti, vārīti, sautēti utt.) dārzeņi satur daudz mazāku C vitamīna daudzumu. Īpaši ieteicams papildināt uzturu ar C vitamīnu ja jums ir novājināta imunitāte, jūs smēķējiet, traumu gadījumā vai lietojot dzelzs preparātus.